marți, 26 ianuarie 2016

Somon in crusta de condimente cu salsa de avocado

Un preparat superb !



Ingrediente pentru doua portii generoase :

2 bucati de somon fara piele si oase
zeama de la o lamaie/lime
1 lingurita marar uscat
1 lingurita boia afumata
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita chimion macinat
2 linguri ulei de masline
un strop de sare

Ingrediente pentru salata :

1 avocado copt,decojit si taiat in cubulete
250 g rosii cherry taiate in jumatate
2 cepe verzi
patrinjel tocat grosier
2 linguri ulei de masline
putina zeama de lamaie/lime

Pentru servit : orez basmati fiert al dente in apa cu sare

Mod de preparare somon in crusta de ierburi aroamte :

Se pune somonul intr-un bol, se toarna zeama de lime si se lasa la marinat 5 minute.
Intre timp, se amesteca toate condimentele, impreuna cu uleiul de masline.
Incingem cuptorul la foc mediu si pregatim o tava unsa cu putin ulei.
Se scoate somonul din zeama de lamaie, se da prin amestecul de condimente si se pune in tava.
Dam somonul in cuptor pentru 8-10 minute, depinde de grosimea pestelui, pana ce s-a patruns, iar marginile lui au inceput sa se inchida la culoare !

Se amesteca usor toate ingredientele pentru salsa, in timp ce se coace somonul.

Servim pestele pe pat de orez basmati impreuna cu salsa delicioasa.

Pofta buna !


Superb !





Un comentariu: