miercuri, 16 decembrie 2015

Ceafa de porc suculenta si piure de mere


Ce-ar fi Craciunul fara bradul verde impodobit, care aduce sarbatoarea si bucuria in casa, în jurul caruia ne adunam cu totii in serile lungi si reci? Pe langa brad insa,exista si delicii culinare care ne incalzesc sufletul .
Iar pe masa vom aseza sarmalute si fripturi cu mandre garnituri si cozonaci infuriati !

In postarea de azi ,v-am pregatit ceafa suculenta servita cu piure de mere !







Ingrediente :

1 bucata intreaga de ceafa
mustar
cimbru
sare,piper si fulgi de chilli
hartie de copt sau folie de aluminiu

Piure de mere :

600 g cartofi fiert in coaja
50 ml lapte
2 mere
2 linguri de unt

Mod de preparare ceafa de porc suculenta :

Cu o seara inanite de a fi gatita, am lasat-o la marinat !

Dupa ce am spalat bine carnea , am sters-o cu servetele de hartie si, apoi am frecat-o cu mustar pe toate partile . Am asezonat-o cu sare,piper, cimbru si fulgi de chilli.
O imbracam bine in hartie de copt ( stropita cu putin ulei) si o strangem la capete !
Putem sa o legam cu sfoara, asa isi va pastra foarte bine forma !
Dam carnea astfel aranjata la frigider pana a doua zi !
Incingem cuptorul si asezam ceafa de porc impachetata intr-o tava . Dam la foc mare pentru 50 de minute ! Daca gatim o bucata mare de ceafa, prelungim putin timpul de preparare.
O scoatem din cuptor si , cu atentie, indepartam hartia si o mai punem in cuptor,sa se rumeneasca frumos la suprafata, pt. inca 20 de minute,foc mediu !

Inchidem cuptorul si o lasam sa se odihneasca !

Piure de mere :

Dupa ce au fiert cartofii in coaja (vor fi mult mai gustosi) se vor pasa cu putin lapte si unt.
Merele spalate si taiate in cubulete se vor pune intr-o tigaie cu putin unt si se vor lasa acolo pana se inmoaie !
Se incorporeaza merele aromate in piure si se amesteca usor !

Servim ceafa de porc suculenta, feliata, alaturi de acest piure delicios !

Sfat
Acest piure de mere merge foarte bine de asemenea cu cotlete de porc. Se ung cotletele cu putin mustar cu boabe, apoi se dau sub gril sau se frig in tigaie.

Pofta buna !

Un comentariu: