duminică, 21 iunie 2015

"Cozonac" cu crema de vanilie si zmeura

Daca as putea sa va servesc cu o bucatica pufoasa si aromata din acest cozonac cu coaja de lamaie, innobilat in crema fina de vanile si parfumul zmeurei...nimic nu se poate compara !
Pregatiti aceasta revelatie pentru gust , nu puteti da gres !
Din acest aluat puteti pregati niste cornuri ca la patiserie !



Ingrediente pentru aluat :

600 g faina
30 g drojdie
300 ml lapte
3 linguri zahar
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri ulei
strop de sare

Ingrediente pentru crema vanilie :

700 ml lapte
4 galbenusuri
3 linguri zahar
esenta vanilie
1 praf budinca
1 lingura faina
300 g zmeura


Mod de preparare cozonac pufos :

Toate ingredientele pentru aluat vor fi la temperatura camerei.

Vom freca drojdia proaspata cu putin zahar,1 lingura de lapte cald si putin faina.Lasam sa creasca acoperita cu folie alimentara.
Intr-un castron mare vom cerne faina si peste ea punem zaharul,laptele ramas,maiaua,oul,coaja de lamaie,uleiul si sarea.
Framantam bine aluatul ,acoperim si lasam la crescut sa-si dubleze volumul.
Chiar daca sunteti tentati sa mai adaugati faina,sa nu o faceti,incercati sa framantati aluatul exact asa cum este !


Rupem bucati din aluat si formam cu mana rulouri lungi cat tava in care le coacem,groase de doua degete.Le asezam unul langa altul si le lasam sa creasca 15 minute.


 In acest timp vom incinge cuptorul.
Taiem rulorile in bucati de 3 cm lungime.Dam tava la cuptor preincalzit la foc mediu pana devin aurii.



Mod de preparare crema :

Amestecam praful de budinca cu laptele,galbenusurile,zaharul si esenta de vanilie.
Punem pe foc mic si amestecam constant pana se ingroasa.
Lasam crema sa se raceasca.

Serviti bucatile de cozonac cu crema de vanilie si zmeura !


Un adevarat deliciu !

3 comentarii:

  1. Care este cantitatea de faina necesara pentru aluat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eroare la redactare, scuze !
      600 g faina !
      Multumesc !

      Ștergere
    2. Si eu va multumesc mult.

      Ștergere