sâmbătă, 25 aprilie 2015

Inghetata de vanilie si fructe de padure

In timp ce soarele isi face simtit prezenta,odata cu el infloreste si apetitul meu pentru inghetate colorate si apetisante.Cand vine vorba de un desert cu gust intens,inghetata de vanilie cu fructe de padure este prima care imi vine in minte !




Ingrediente :

4 oua mari
400 ml lapte caldut aromat cu pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
400 ml frisca lichida
400 g fructe de padure proaspete sau congelate
200 g zahar

Primul pas : Daca folosim fructe congelate,cum este cazul in aceasta postare,vom pune fructele congelate presarate cu zahar (cam 3-4 linguri) in tigaie si le vom lasa pana isi lasa sucul. La fel procedam si cu fructele proaspete.
Dam la o parte de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga .Vom pastra siropul pentru decor !


Pasul doi : Vom mixa cele 4 oua cu 200 g zahar pana se albesc.Turnam laptele aromat,amestecam si asezam vasul pe foc mic.Amestecam cu telul pana se ingroase putin,ca o smantana.
Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca bine.



Pasul trei : Batem frisca tare .
Pasul final : Amestecam usor frisca cu crema de oua rece si fructele scurse .



Punem inghetata intr-o cutie cu capac si o dam la congelator .Dupa 1 ora scoatem si o amestecam cu o furculita sa spargem acele de gheata.Putem repeta operatiunea dupa inca 1 ora.
O lasam la congelator pana a doua zi.


Ce sa zic ,este o inghetata alifioasa ,vanilata si acrisoara.
Servim in cupe de inghetata asezonata cu siropul fructelor.


Sa aveti pofta !

Un comentariu: