vineri, 14 noiembrie 2014

Tocanita de fasole cu masline

Am intrat in postul Craciunului si ingeniozitatea ne obliga la retete un pic mai altfel .



Ingrediente :

500 g fasole
2 cepe
3 catei de usturoi zdrobiti
250 g masline negre
1 lingurita de cimbru
4 foi de dafin
1 lingurita cu boia dulce sau iute
2 linguri cu bulion
patrunjel

Mod de preparare :

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei pana s-a inmuiat.Am pus boiaua si bulionul. Am adaugat fasolica,maslinele intepate din loc in loc cu o scobitoare,cimbrul,foile de dafin si 500 ml de zeama de unde a fiert fasolea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 10-15 minute,la foc domol.
Se pun cateii de usturoi si patrunjelul .Potrivim de sare si piper. Acoperim,apoi  inchidem focul.

Serviti aceasta mancarica gustoasa cu ceapa rosie !

Pofta buna si post usor !


2 comentarii:

  1. Eu încă nu am intrat și nu știu dacă o să intru în post!

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar daca e de post sunt sigura ca e gustoasa!

    RăspundețiȘtergere