joi, 4 iulie 2013

Ciuperci marocane cu cus cus

Un deliciu vegetarian plin de savoare din bucataria marocana!



Ingrediente:

300 g de ciuperci,taiate sferturi
400 g de rosii,tocate
400 g naut fiert,scurs
200 g cuscus
50 g prune uscate,taiate cuburi
1 ceapa rosie,taiata felii
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita chimion macinat
fulgi de chilli(optional)
1/2 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita de miere lichida
patrunjel tocat grosier

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac.

2.Intre timp,se amesteca intr-un bol cuscusul cu prunele uscate,sare,piper,chilli.Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra,se amesteca usor,apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie cuscusul si se rehidrateaza prunele.

3.Pentru servit,se desfac boabele de cuscus cu o furculita,se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.

Delicios!

Va doresc pofta buna!



5 comentarii:

  1. Daca are si naut, ma prezint repejor la masa. Vezi ca sint la usa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ma prezint la masa, pt ca imi place bucataria marocana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost in maroc,o mancare delicoasa

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta pe care cu siguranta o sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere