vineri, 17 mai 2013

Ciorba olteneasca de lobode

Din nenumaratele optiuni de verdeturi din piata am ales, de acesta data,loboda atat de frumos colorata, pentru ciorba mea utila in cura de primavara.
Loboda contine cantitati mari de vitamina A,K si C:exista 120-140 mg de vitamina C la 100 g planta..Este de aproape de doua ori mai concentrata decat kiwi si lamaia in aceasta vitamina.
Pentru a valorifica bine acest continut bogat de viotamina C,este bine sa fie consumata si in stare proaspata,in salate,in amestec de unt aromat cu verdeturi.Loboda are proprietati diuretice accentuate,laxative si detoxifiante.



Ingrediente:

1 kg loboda
2 morcovi
3 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
1 legatura leustean
3 oua
1 litru bors
100 ml smantana-optional
sare,piper

Spalati loboda si rupeti-o in fasii.Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt si lasati-le sa fiarba incet.
Amestecati ouale batute cu putina faina si turnati amestecul in ciorba prin strecuratoarea de ceai,ca sa obtineti zdrente de ou.
Mai fierbeti inca 10 minute,picurati cativa stropi de ulei ,sare,piper,apoi opriti focul.
Adaugati leustean,eventual smantana,la servire.

Pofta buna!

Weekend grozav!:)


10 comentarii:

  1. Si mama face ciorbita cu loboda si dreasa cu smintina, delicioasa... Vin la tine la o portioara ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand eram acasa, mustaceam cand auzeam ca mama a facut ciorba de loboda; si acum, cum prin alte parti habar nu au ei ce este bun din toate punctele de vedere (ca si mine pe vremuri),loboda nu exista, as manca si cu nasul si in somn probabil. Ca in zicala aia, cu aprecierea dupa pierdere. Asta e, rabd si visez deocamdata :)
    Weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
  3. O ciorbica tare buna, vin si eu la masa! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador ciorbele de primavara cu verdeturi proaspete.
    Zi minunata!

    RăspundețiȘtergere