miercuri, 18 iulie 2012

Supa crema - Lac de patrunjel -

Mi-a luat ceva vreme pana m-am decis sa prepar supa asta, dar acum dupa ce am gustat-o, o voi repeta  !:)
O supa cu spirit vesnic verde !
Stiati ca ...patrunjelul contine de 4 ori mai multa vitamina C decat o portocala si este  verdeata cu zeci de beneficii ?


Ingrediente pentru 1,5 litri de supa :

400 g cartofi fierti
400 g spanac proaspat sau congelat
2 legaturi de patrunjel
1 lingurita de curry
iaurt grecesc
sare si piper

Mod de preparare:

Taiati cartofii si puneti-i in oala,adaugati apa si aduceti la fierbere.Adaugati sare si mai fierbeti timp de 10 minute.Puneti spanacul si fierbeti pentru inca  5 minute. Nu amestecati spanacul,lasati-l sa stea la suprafata apei ,astfel va fierbe la abur,este suficient.
Amestecati supa cu ajutorul blenderului pana cand are consistenta unei creme.Adaugati patrunjelul, condimentele si amestecati din nou.Adaugati sare .Cand serviti ,adaugati iaurt gras amestecand usor si presarati cateva frunze de patrunjel pe deasupra,pentru decor.

O portie de sanatate !

Pofta buna !

6 comentarii:

  1. Esti sigura ca nu ma transform in "Hulk"?
    Trebuie sa fie buna numai cred ca trebuie sa ai si puterea de convingere sa ii faci pe cei din casa sa manance.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce culoare frumoasa are supa asta, dar daca e cu spanac, cartof si patrunjel nu are cum sa nu fie buna! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte apetisanta supa.Imi place.Cat despre culoare,este minunata.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,verzulia asta, este chiar buna!:)

    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place patrunjelul foarte mult, trebuie sa fie tare gustoasa supa ta!

    RăspundețiȘtergere