miercuri, 11 iulie 2012

Pizza Capriciosa



       Pizza este originara din Italia,dar astazi se gaseste oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mancare.



Blat de pizza pentru 2 tavi si mod de preparare :

Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata,1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda.Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml) ,pana cand aluatul devine omogen.
Amestecati-l in mixer 1 minut,apoi framantati-l usor pe o suprafata cu faina,pana devine moale si elastic.Transferati-l intr-un bol uns cu ulei,acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Framantati-l putin pe o suprafata tapetata cu faina,apoi impartiti-l in doua si rulati fiecare jumatate intr-un cerc de 20 cm.
Puneti aluatul pe o tava de copt unsa cu putin ulei,ungeti cu sos de rosii,presaram oregano si piper .
Asezam deasupra feliile de mezel,ciuperci,masline,ardei si deasupra bucati de mozzarella.
Stropim cu sos si putin ulei de masline extravirgin ;dam la cuptor 15-20 de minute pana cand blatul capata o culoare aramie .

Topping pe gustul meu :

felii de sunca presata sau kaizer ,taiate subtire
ciuperci crude sau din conserva (scurse bine de zeama) ,feliate
ardei gras fasii lungi si subtiri
masline feliate
mozzarella
oregano
piper
sare (optional)


Sosul de rosii pentru pizza:

Intr-o tigaie,incingeti 2 linguri de ulei de masline si caliti la foc mic 2 catei de usturoi taiati marunt si o ceapa tocata marunt,pana cand se inmoaie.Adaugati o conserva de rosii cuburi de 400 g , 3 rosii cherry tocate,sare  si 1 lingurita de pasta de tomate.Fierbeti sosul la foc mic timp de 40 de minute sau pana cand scade si se ingroasa.
Adaugati busuioc ,daca va place.


Deliziosa pizza !:)


Buon appetito ! :)


9 comentarii:

  1. Primul venit preimul servit.
    Nici nu mai tin minte da cand nu am mancat pizza,asa ca servesc acum.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. wow ce destrabalare de arome! imi place maxim, fix pe gustul meu!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trimite si la mine o feliuta... E adevarat ca pizza se gaseste peste tot in lume, dar am mincat in Iasi de citeva ori pizza, n-am inteles de ce o chemau asa, ca nu semana nici pe departe cu pizza adevarata... Stii cum era ?! cu ingredientele deasupra, fara sa fie uns aluatul cu sos de rosii, ala ti-l dadeau separat intr-un bol si bineinteles ca il plateai tot separat... Hai ca te-am innebunit... Te-am pupicit !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pizza din oras nu-mi place, si eu prefer sa-mi fac acasa pe gustul meu. A ta arata foarte bine, un adevarat capriciu, ce mai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi se pare enorma cantitatea de faina, 500 de grame?
    Cite pizza faci din acest aluat? Eu din 320 de grame faina fac 2 pizza si si asa mi se par mari.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Cantitatile sunt exacte pentru doua tavi mari de pizza !

    RăspundețiȘtergere
  7. Save a piece for me, please! Foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Gata, s-a terminat ,treci la ardei umplut!:))

    RăspundețiȘtergere