luni, 28 decembrie 2015

Prajitura fina cu piscoturi, fructe,frisca,branza si iaurt

Pentru seara de Revelion va propun sa pregatiti o prajitura fina si foarte gustoasa ! 
Se face usor si nu necesita coacere !

La multi ani !





Ingrediente pentru o forma mare de cozonac :

2 cutii mari de compot de piersici sau compot exotic
300 g piscoturi
400 g iaurt de piersici
300 g crema de branza sau branza dulce
250 g de frisca
30 g gelatina
200 g zahar pudra vanilat
esenta de vanilie
100 g frisca pentru decor

Scurgem fructele din compot !

Tapetam o forma mare de cozonac cu folie de plastic, apoi vom aseza piscoturi inmuiate usor in zeama de la compot.Tapetam cu piscoturi toata forma ( jos si lateral) . Dam deoparte .

Amestecam branza dulce cu zaharul pudra . Punem iaurtul, frisca batuta si esenta de vanilie.

Hidratam gelatina in 250 ml suc de la compot. O punem pe foc mic si o incalzim conform instructiunilor de pe plic.
Niciodata nu fierbem gelatina !

Peste crema fina si aromata vom turna gelatina lichida, calduta ! Amestecam si turnam crema in forma, peste piscoturi.
Asezam fructe taiate marunt peste crema, impingem usor fructele in crema.
Acoperim prajitura cu piscoturi inmuiate in suc .Dam prajitura fina la frigider pentru cateva ore, apoi o ornam cu putina frisca si alte fructe din compot, scurse !

Este un deliciu de prajitura !


Pofta buna !




5 comentarii: