vineri, 18 septembrie 2015

Prajitura cu crema de lamaie si ciocolata alba

Aceasta prajiturica este somptuoasa prin gust si aspect !
Cel ce nu mananca,nu stie ce pierde !:) 


 

 


Ingrediente blat 22/30 cm :

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de copt

Ingrediente crema de lamaie cu ciocolata alba :

2 lamai
400 ml lapte
3 plicuri zahar vanilat
200 g unt sau margarina
120 g zahar
6 linguri faina
100 g ciocolata alba

Decor : coaja de lamaie razuita/ciocolata alba (optional)

Mod de preparare blat pufos vanilat :

Separam galbenusurile de albusuri !
Galbenusurile le frecam bine, cu mixerul,impreuna cu 3 linguri de zahar ( din cele 6), cele 6 linguri de ulei si zaharul vanilat.
 

 Albusurile le batem tare impreuna cu restul de zahar (3 linguri). Turnam usor compozitia de galbenusuri,mixam la viteza mica.
Faina o amestecam cu praful de copt.

Cu ajutorul unei palete vom incorpora faina in compozitia de blat.
Ungem tava cu putin unt si o tapetam cu faina.
 
Asezam compozitia in tava si dam la cuptor preincalzit ,la foc mediu,pentru 30 minute.
Lasam blatul sa se raceasca si,apoi il taiem in doua felii.

Mod de preparare crema fina de lamaie si ciocolata alba :

Lamaile le spalam bine cu apa calda si le stergem cu un prosop.
Vom razui lamaile,doar la suprafata,pe razatoarea mica ! Avem grija sa nu avem partea alba de la coaja,pentru ca este amara !
Pastram 1 lingura de coaja de lamaie pt. decor !
Intr-o craticiora,amestecam 200 ml lapte rece cu cele 6 linguri de faina.Frecam bine cu un tel sa nu faca cocoloase.Dam deoparte.
In alt vas ,pe foc,vom pune laptele ramas( 200 ml),zaharul si zaharul vanilat .Cand incepe sa fiarba si s-a dizolvat zaharul, dam la o parte si turnam usor peste pasta de faina cu lapte.
 Omogenizam bine si punem pe foc mic sa fiarba pana se ingroase.Adaugam zeama de lamaie( dupa gust),coaja de lamaie si ciocolata alba cubulete.Amestecam si dam la o parte de pe foc.O lasam sa se raceasca .

Untul moale il vom adauga in crema rece si vom mixa bine pana devine fina !

 

3/4 din crema o vom pune intre foile de blat si sfertul ramas o intindem deasupra .

 

Decoram prajitura cu coaja de lamaie si ciocolata alba razuita,zmeura din dulceata,frunzulite de menta(eu nu am avut) sau cum va dicteaza imaginatia !:)

Putem adauga, la crema, doar 60 g ciocolata alba si restul o oprim pt.decor !

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore,apoi o portionam !

Este un deliciu !
Pofta buna !









4 comentarii: