sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Tocanita de ciuperci fripte si cartofi

O mancarica perfecta pentru postul Craciunului .


500 g  ciuperci
6 cartofi medii
2 cepe
1 lingurita boia de ardei dulce/iute
1 lingurita coriandru
1 lingura de bulion 
100 ml ulei
sare,piper

Ciupercile spalate le taiem in doua si le frigem cu putina sare, intr-o tigaie .
Incingem ulei intr-o craticioara si calim ceapa tocata marunt.Adaugam cartofii taiati in felii grosute .Dam focul mic si-i ametim putin . :) 
Diluam bulionul in 500 ml de apa si-l turnam peste cartofi. Acoperim vasul .
Lasam sa se patrunda pe jumatate si punem ciupercile fripte .Mai lasam sa dea doua-trei clocote si asezonam .
Presaram marar si servim cu muraturi !

Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu