duminică, 11 mai 2014

Biscuiti Dame Blanche

Din bucataria franceza va aduc aceasta minunata reteta de biscuiti simpli si gustosi.
Bucataria franceza incepe sa se faca cunoscuta la inceputul secolului al xx-lea,cand bucatarii francezi erau prezenti in marile hoteluri si case regale.
Francois Pierre de la Varenne a fost cel carte a introdus retete de biscuiti si primele mille-feuiles .
Produsele de cofetarie si patiserie au inceput sa fie produse pe scara larga in capitala franceza,iar maestrii patiseri se intreceau cu realizarile lor indraznete : saleuri din foietaj,cozonacul delicios,choux a la creme,tortul Saint Honore si multe alte delicii.







Ingrediente :

60 g unt - 80% grasime
1/2 cana de migdale bine maruntite
3/4 cana de zahar pudra
2 oua
400 g faina 000 cernuta
3 plicuri cu zahar vanilinat
10 picaturi esenta de rom
strop de sare

Umplutura :

gem de fructe sau crema de ciocolata
zahar pudra

Mod de preparare:

Intr-un bol,amestecam untul ,migdalele macinate,zaharul si ouale cu mixerul.Adaugam ouale,pe rand si mixam pana cand compozitia capata aspectul unei creme.
Adaugam vanilia ,faina in ploaie ,esenta de rom si stropul de sare.
Nu amestecati mai mult de 1 minut ,pentru ca aluatul devine elastic.
Aluatul obtinut il impachetam in folie si-l introducem la frigider timp de 30 de minute.
Preincalzim cuptorul  si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt.
Intindem o foaie si decupam cu forma rotunda de biscuiti .Jumatate din forme vor avea mijlocul decupat(cu cutitul de scos cotorul la mere).
Dam tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute ,foc mediu,pana devin aurii.
Dupa ce se racesc le ungem cu gem pe cele negaurite si lipim perechile gaurite.
Pudram cu zahar.

Sunt foarte gustosi si fragezi.

Pofta buna ! 





6 comentarii: