marți, 4 martie 2014

Pasta de naut cu rosii uscate

Aceste bobite delicioase nu mai lipsesc de multa vreme din bucataria mea. Sunt o sursa excelenta de proteine,fibre si vitamine.Protejeaza inima si regleaza glicemia.De multe ori il cumpar gata fiert,la conserva,iar alteori il pun la oala minune si il fierb eu.
Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propun o reteta rapida,sanatoasa si gustoasa cu naut,rosii uscate si usturoi.
Rosiile uscate au o aroma puternic accentuata ce nu o gasim in niciun alt mod de a le pastra.Gustul lor este acrisor-dulce,obtinut in timpul uscarii,fara a avea nuante de fiert.Bucatelele de rosii uscate isi pastreaza forma si consistenta in orice fel de mancare pregatita.
 Nu omiteti -  Tocanita de naut .




Ingrediente :

500 g naut fiert si scurs 
70-100 ml de zeama ramasa de unde a fiert nautul
5-6 rosii uscate
4-5 catei de usturoi
ulei de masline
sare si piper
boia de ardei afumata (optional)

In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica .Turnam in fir subtire ulei de masline,sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o consistenta fina si umeda.Asezonam dupa gust.
Daca nu aveti robot de bucatarie va veti descurcade minune si cu un blender.
Am servit pasta de naut aromata cu paine neagra prajita .

Va doresc pofta buna si post usor !






6 comentarii:

  1. Încă nu am mâncat năut, dar pare gustoasa pasta ta! Tu mă stârnești să o încerc și eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. De mult timp vreau sa pregatesc si eu humus, dar cu rosii nu am incercat niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata DE-LI-CIOS!!!! Deja incepe sa apara primele semne ale unei pofte teribile...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu ce gust are,dar imi place foarte mult cum arata!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place si nautul, si rosiile uscate, dar impreuna nu le-am mancat niciodata. trebuie sa incerc ideea ta!

    RăspundețiȘtergere