duminică, 13 mai 2012

Cookies


Aceste fursecuri usoare le pregatesc de mult timp pentru ca sunt fragede,rapide si poti sa adaugi in compozitia de baza, ce doresti, nuci,alune,stafide,fructe uscate,migdale,fulgi de ciocolata in orice combinatie !
Puteti sa le prgatiti fara nimic in compozitie si apoi sa le tavaliti prin glazura de ciocolata,fulgi de cocos... sau cum va poarta imaginatia .
Sunt delicioase si rezista mult timp inchise ermetic in cutie de metal sau plastic !




Ingrediente :

4 oua
250 ml. de ulei
250 gr.de zahar
esenta de vanilie sau migdale
1 cana de stafide
1/2 cana cu nuci maruntite
600-700 gr. de faina
1/2 praf de copt
strop de sare

Imtr-un castron mare punem ouale intregi, zaharul,aromele si le mixam pana isi dubleaza volumul .Adaugam putin cate putin uleiul , urmeaza faina amestecata cu praful de copt si sare.
Cantitatea de faina poate sa difere in functie de marimea oualor ; adaugam faina pana in momentul in care compozitia cade greu de pe lingura .
Dupa aceasta operatie, aruncam in castron  nuca si stafidele,amestecam cu o lingura de lemn si ...gata.
O tava mare o tapetam cu hartie de copt si incepem sa turnam gramajoare mici cu ajutorul unei linguri.
 Nu pot fi facute cu posul pentru ca este o compozitie groasa!
Le dam la cuptor ,la foc mediu, pentru 20 minute, pana prind putina culoare pe fund.
Sa le scoateti din cuptor cat timp sunt deschise la culoare !
Rezulta in jur de 80-100 de bucati !

Pentru o cantitate mai mica,injumatatim ingredientele .

Super fragede si cu surprize aromate in interior !

Fofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu