miercuri, 25 aprilie 2012

Savarine

Imi cer scuze pentru calitatea fotografiilor ,au fost facute la repezeala cu telefonul .Le voi inlocui curand ,dar reteta este super !



Ingrdiente pentru aluat :

5 oua
5 linguri cu zahar
5 linguri pesmet fin
1 lingura cu faina

Ingrediente pentru sirop caramel:

200 ml.apa
200 gr. zahar
3 fiole cu esenta de rom

Ingrediente pentru umplutura:

300 ml. smantana pentru frisca
1 plic intaritor pt. frisca
3 linguri cu zahar farin vanilat

Decor:  dulceata de capsuni sau sirop

Mod de preparare aluat:

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul ,adaugam galbenusurile frecate  si apoi,in ploaie, faina amestecata cu pesmet .

Formele de savarine sau de briose le ungem cu ulei sau margarina si luam cu o lingura din compozitie si umplem formele.

Dam la cuptor ,la 160 de grade pentru 30-35 de minute.

Mod de preparare sirop caramel :

Savarinele vor fi mult mai gustoase daca vom face acest sirop caramel si nu cel clasic (apa amestecata cu zahar si rom).
Intr-o craticioara adaugam 200 gr. de zahar si lasam sa se caramelizeze pana devine auriu ,apoi se adauga 200 ml. apa ,cu grija ca sare, lasam sa fiarba pana de topeste tot caramelul. Cand se raceste adaugam esenta de rom.

Se bate smanatana pentru frisca impreuna cu intaritorul.

Insiropam savarinele si le umplem cu frisca ,cu ajutorul unui pos .Deasupra turnam sirop de capsuni sau dulceata.

 Daca folosim forme pentru savarine,le facem o taietura ,un capac si pe acolo umplem savarina.
Dac folosim forme de briose,din cele mici,vom folosi drept capac ,forma ondulata.

Pofta buna !



2 comentarii:

  1. bune rau savarinele, aluatul e simplu, mai simplu ca cel stiut de mine
    (lasa pozele, dar cand mai faci poze adauga-le sa ne faci si mai mare pofta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Se fac usor ! Te mai astept pe la mine ! Te pup !:)

    RăspundețiȘtergere